U Centru

Konferencija o odgovornom obrazovanju

U Beogradu se tokom februara održava konferencija na temu unapređenja nastave prirodnih nauka, tehnologije, inženjerstva i matematike

Međunarodna konferencija „Ka odgovornom STEM obrazovanju” održava se 22. i 23. februara, u Hotelu Zira, u Beogradu. Ova konferencija posvećena je nastavi tzv. STEM predmeta, odnosno prirodnih nauka, tehnologije, inženjerstva i matematike (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics), a održava se u okviru projekta Scientix, u kome je Centar nacionalna kontakt-tačka za Srbiju.

Na dvodnevnom događaju učesnici će imati priliku da čuju brojne domaće i strane predavače i da učestvuju u raznovrsnim STEM radionicama. Konferencija pokriva širok dijapazon tema i predstavlja projekte i STEM inicijative iz oblasti formalnog i neformalnog naučnog obrazovanja. Uz ovo, osmišljena je kao platforma za razmenu informacija i ideja za praktičnu primenu različitih projekata u nastavi STEM predmeta, kao i za pripremu projektnih aplikacija i drugih vidova povezivanja i umrežavanja profesionalaca iz oblasti obrazovanja.

Februarska konferencija je, uz sve navedene teme, posvećena dostizanju ciljeva projekta Scientix, a to su razvoj STEM disciplina i kompetentnosti, pružanje podrške za nastavu STEM predmeta, razvoj onlajn resursa, kao i organizovanje kurseva, vebinara i drugih događaja.

Od 2017. godine, kada je Centar postao nacionalna kontakt tačka Scientix-a za Srbiju, održano je oko 50 raznovrsnih programa širom zemlje, na kojima se, zajedno sa Scientix ambasadorima, radi na širenju svesti o značaju i relevantnosti STEM disciplina u savremenom obrazovanju, kao i na predstavljanju mogućnosti koje Scientix pruža za unapređenje nastave.

Scientix ambasadori, među kojima je i 28 nastavnika iz cele Srbije, već godinama rade na prenošenju svojih iskustava sa ovim evropskim projektom, kao i na podsticanju drugih nastavnika da se uključe u zajednicu i doprinesu svojim iskustvom, znanjem i aktivnostima.

Prijave za konferenciju su otvorene na ovom linku, zaključno sa 7. februarom, u 12 časova.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs