ELEMENTARNI RAZGOVORI

Ko su gospodari hrane?

(NOVO) CPN priprema novi program – Elementarne razgovore sa autorima Elemenata. U prvoj od planirane serije, autori sa publikom razgovaraju o globalnoj prirodi hrane

Motiv iz ilustracije: Aron Vellekoop Leon

Novi program Centra za promociju nauke nosi naziv Elementarni razgovori. U opuštenoj atmosferi, zainteresovana publika ima priliku da razgovara sa autorima Elemenata o temama koje su otvorili u časopisu.

Prvi Elementarni razgovori održavaju se u četvrtak, 9. februara u 19 časova u parteru Velike sale SKC-a, a tema je „Ko su gospodari hrane“. Događaj je kameran, neposredan i odvija se ”ispred rampe” – u parteru Velike sale. 

Premijerni Elementarni razgovori bave se hranom u globalnom svetu, inspirisani neverovatnim razmerama savremene industrije osnovnih namirnica kao što su šećer i kukuruz, i posledicama koje industrija hrane na takvoj skali ima na zdravlje, ekonomiju, društvo, pa i samu planetu Zemlju.

Od državnih subvencija, preko upotrebe pesticida do kontroverznih GMO, hrana je jedna od najpopularnijih naučnopopularnih tema kod domaće publike, a razgovor u četvrtak vode autori koji su u Elementima pisali o prehrambenim i poljoprivrednim temama.

Nakon ovog premijernog događaja, Elementarni razgovori se nakon otvaranja beogradskog Naučnog kluba u ulici Kralja Petra 46 sele u novi prostor kao jedan od planiranih stalnih programa.

DIZAJN: Sanja Bošković

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs