ЕЛЕМЕНТАРНИ РАЗГОВОРИ

Ко су господари хране?

(НОВО) ЦПН припрема нови програм – Елементарне разговоре са ауторима Елемената. У првој од планиране серије, аутори са публиком разговарају о глобалној природи хране

Мотив из илустрације: Aron Vellekoop Leon

Нови програм Центра за промоцију науке носи назив Елементарни разговори. У опуштеној атмосфери, заинтересована публика има прилику да разговара са ауторима Елемената о темама које су отворили у часопису.

Први Елементарни разговори одржавају се у четвртак, 9. фебруара у 19 часова у партеру Велике сале СКЦ-а, а тема је „Ко су господари хране“. Догађај је камеран, непосредан и одвија се ”испред рампе” – у партеру Велике сале. 

Премијерни Елементарни разговори баве се храном у глобалном свету, инспирисани невероватним размерама савремене индустрије основних намирница као што су шећер и кукуруз, и последицама које индустрија хране на таквој скали има на здравље, економију, друштво, па и саму планету Земљу.

Од државних субвенција, преко употребе пестицида до контроверзних ГМО, храна је једна од најпопуларнијих научнопопуларних тема код домаће публике, а разговор у четвртак воде аутори који су у Елементима писали о прехрамбеним и пољопривредним темама.

Након овог премијерног догађаја, Елементарни разговори се након отварања београдског Научног клуба у улици Краља Петра 46 селе у нови простор као један од планираних сталних програма.

ДИЗАЈН: Сања Бошковић

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs