U centru

Elementi u Leskovcu

U utorak, 24. januara, u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu biće predstavljen sedmi broj Elemenata

U utorak, 24. januara, u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu biće predstavljen sedmi broj časopisa Elementi. Promocija počinje u 17 časova, a o Elementima će govoriti glavni i odgovorni urednik Slobodan Bubnjević i pomoćnici urednika Nikola Zdravković i Jovana Nikolić.

Na promociji će biti reči o tematu sedmog broja Elemenata, koji pod naslovom ”U senci belog grada” kroz seriju ilustrovanih mapa, deset autorskih tekstova, crteže i grafikone donosi priču o odnosu prestonice i drugih delova Srbije. Dok po broju stanovnika Srbija u jednoj deceniji izgubi grad veličine Novog Sada, godišnje se u Beograd preseli grad veličine Sombora.

Kako se ova nesrazmera ogleda u demografskim podacima i kartografiji, a kako u ekonomiji, kulturi, odbrani, ekologiji, javnom zdravlju, infrastrukturi? – pitanje je kojim su se bavili autori Elemenata.

Autori će govoriti i o drugim temama sedmog broja Elemenata koji donosi i priče o civilizaciji hleba, novim gospodarima hrane, siromaštvu, suicidu, hormonima, Lajbnicu, Hitleru, Slovenima, putu na Mars i kontaktu sa drugima. 

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs