ПРОМОЦИЈЕ

Докторати у прози у ЦЗКД-у

Књига „Докторати у прози: Илустроване приче“ биће представљена у Центру за културну деконтаминацију у четвртак, 23. фебруара

Мотив из илустрације Александра Савића

У четвртак 23. фебруара, у 19 часова, у Малој сали Центра за културну деконтаминацију организује се промоција новог издања Центра за промоцију науке „Докторати у прози: Илустроване приче“.

Књига, коју су написали Иван Умељић и Никола Здравковић из Центра за промоцију науке, представља експеримент у научној комуникацији. Издање чине оригинални есеји и илустрације инспирисани темама 11 доктората одбрањених у Србији у последњих пет година, како из природних, тако и из друштвених и хуманистичких наука. Поред двојице аутора, у изради књиге је учествовало 11 илустратора из пет земаља, као и 11 аутора доктората.

Поред двојице аутора, на промоцији у четвртак учествују и др Милена Драгићевић-Шешић, руководитељка УНЕСКО катедре за социјалну политику и менаџмент и професор културне политике, културног менаџмента, културних и медијских студија на Универзитету уметности у Београду, и Томица Мишљеновић, докторанд на Билошком факултету у Београду и руководилац програма за биологију у Истраживачкој станици Петница. Модератор разговора је Луна Ђорђевић, истраживач у ЦЗКД-у.

„Докторати у прози: Илустроване приче“ је јавни научни ангажман, књига чији је циљ да у јавноси отвори тему кључног, а вероватно најмање читаног научног рада у каријери већине истраживача. По једном прошлогодишњем темату часописа Натуре, анегдоталан податак каже да је просечан број читалаца једног доктората 1,6 особа – и то укључујући и аутора.

Међутим, теме на којима млад истраживачи у Србији данас докторирају су и те како инспиративне и значајне за јавност. Докторати који су инспирисали есеје и илустрације у књизи „Докторати у прози: Илустроване приче“ баве се најразличитијим феноменима, од социјалних мрежа, преко глутена и реформе пореског система, до Паркинсонове болести и типографије.

Истражите више о овом издању.

Истражите више о Докторатима у прози у промо видео клипу.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs