Манифестације

На Данима будућности 150.000 људи

Tоком три недеље представљено 25 робота, 50 предавања, 45 филмова, три трибине, као и на десетине домаћих и страних роботичара

 

Током манифестације „Дани будућности: Роботика“ више од 150.000 људи обишло је Велику изложбу робота у Галерији Робне куће „Београд“, у Кнез Михаиловој улици 5, коју су организовали Центар за промоцију науке и Електротехнички факултет. Изложба, која је трајала од 24. септембра до 15. октобра, привукла је изузетно велику пажњу домаће јавности и грађана.  

Највећу пажњу, како медија тако и посетилаца, изазвао је робот АСИМО, чије је наступе у Задужбини „Илије М. Коларца“ видело више од 10.000 узбуђених гледалаца, углавном школске деце. Поред овог робота, у Београду је гостовао и европски робот ECCE, као и 25 других робота који су били изложени пред београдском публиком у Галерији Робне куће „Београд“.

Уз роботе, у Београду су током „Дана будућности“ боравили и други угледни гости као што су професор Хироши Ишигуро из Јапана, професор Овен Холанд из Велике Британије и професор Ролф Фајфер из Швајцарске. 

У оквиру манифестације организовано је 50 популарних предавања, око 45 филмских пројекција и три трибине на којима су учествовали познати роботичари, научници, промотери науке, али и јавне личности. Поред тога, ЦПН је поводом манифестације објавио култно дело Карела Чапека Р.У.Р, као и каталог посвећен роботима.

Изложба, али и разноврстан пратећи програм, привукла је изузетно велику пажњу домаће јавности. О манифестацији је обjављено више од 250 чланака, радио и телевизијских прилога, роботичари су били гости најгледанијих емисија у домаћем етру, а роботима су се писале репортаже, прилози, па чак и колумне.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs