U Centru

Dan nauke 2018.

Povodom Dana nauke, u utorak, 10. jula, CPN u Rektoratu dodeljuje priznanja dobitnicima finansijske podrške za projekte promocije nauke u okviru Javnog poziva, a u Naučnom klubu Beograd organizuje trku robota

 

Osmu godinu zaredom, Centar za promociju nauke obeležava nacionalni Dan nauke. U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, u utorak, 10. jula, u 12 časova, tim povodom dodeljuju se priznanja organizacijama i pojedincima koji su učešćem na Javnom pozivu za finansiranje projekata promocije nauke predstavili originalne ideje i koji će tokom naredne godine razvijati svoje projekte.

Svečanoj dodeli prisustvovaće ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i rektor Univerziteta u Beogradu dr Vladimir Bumbaširević, a prisutnima će se obratiti i v.d. direktora Centra za promociju nauke dr Marko Krstić.

Od 14 časova pa do večernjih sati Centar za promociju nauke otvara vrata Mejkers spejsa u okviru Naučnog kluba Beograd, u Ulici kralja Petra 46,  gde će se beogradski mejkeri, ali i drugi gosti takmičiti u inženjerskoj trci – Robot maratonu. U 17 časova počinje trka robota, kada će ekipe koje su konstruisale, programirale i podesile svoja robotska vozila učestvovati u trci za brojne zanimljive nagrade.

Na istoj adresi, ali u susednoj radionici, za nešto mlađe biće organizovane konstruktorske igre. U ovoj otvorenoj radionici, od osnovnih materijala poput drvenih letvica, štipaljki, lepka, gumica, i drugih pomagala, učesnici će konstruisati svoje mašine – vozila, katapult, kule, avione…

Dan nauke, ustanovljen uredbom Vlade Srbije iz 2010. godine, obeležava se na dan rođenja Nikole Tesle.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs