U Centru

CPN akreditovao seminar za usavršavanje nastavnika

Centar za promociju nauke akreditovao je stručni seminar za usavršavanje nastavnika „Primena misaonih eksperimenata u nastavi“

Početak nove školske godine pravi je trenutak da se novim idejama i nastavnim metodama inovira i olakša rad nastavnika. Upravo iz tog razloga, Centar za promociju nauke potrudio se da ovogodišnju ponudu programa obogati jednim zanimljivim i drugačijim seminarom za stručno usavršavanje pod nazivom Primena misaonih eksperimenata u nastavi.

Kako autori ovog programa za obuku nastavnika ističu, „misaoni eksperimenti svoju primenjivost nalaze u svim nastavnim predmetima, u gotovo svim načinima izvođenja nastave, mogu da budu deo svakog metoda prenošenja i sticanja znanja, nezaobilazni su u procesu učvršćivanja i retencije znanja i pružaju neograničen prostor za inovaciju u sferama nastave, obrazovanja i vaspitanja“.

Stručni seminar za usavršavanje nastavnika „Primena misaonih eksperimenata u nastavi“ zaveden je u katalogu Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja pod kataloškim brojem 554 i akreditovan je za školsku 2018/2019, 2019/2020 i 2020/2021. godinu. Kompetencija koju predloženi program razvija je K2 (Kompetencije za poučavanje i učenje). Prioritetna oblast stručnog usavršavanja na koju se program odnosi jeste unapređivanje kompetencija nastavnika u oblasti planiranja i realizacije nastave orijentisane na ishode (podizanje nivoa metodičkih znanja relevantnih za ciljeve i ishode predmeta/oblasti).

Autori i realizatori seminara su dr Mašan Bogdanovski sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Ivan Umeljić, rukovodilac Sektora za izdavaštvo i medijsku produkciju u Centru za promociju nauke.

Detaljnije informacije o seminaru možete pronaći na posebnoj internet stranici.

Prvi seminar Primena misaonih eksperimenata u nastavi biće održan u subotu, 22. septembra, u terminu od 9 do 17 časova, u prostorijama Naučnog kluba Beograd. 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs