U Centru

Ciklus predavanja „Sve strane neuronauka“

Od marta do maja, svakog četvrtka, u 18 časova, u Naučnom klubu Beograd organizuju se predavanja posvećena neuronaukama

Centar za promociju nauke i Društvo za neuronauke Srbije (DNS) od marta do maja organizuju ciklus  predavanja „Sve strane neuronauka“, u Naučnom klubu Beograd, Kralja Petra 46, svakog četvrtka, u 18 časova. Ova predavanja predstaviće doprinos neuronauka u eri interdisciplinarnih istraživanja, gde one postaju sve važnija komponenta u svim granama prirodnih i humanističkih nauka.

Kako su promene u genima uticale na evoluciju mozga savremenog čoveka? Koliko je naš univerzum istinski gostoljubiv za život i razum i koliko je naša planeta izuzetna? Koje su naše zablude o mozgu i funkcionisanju nervnog sistema? Da li istraživanjem mozga možemo razjasniti ponašanje ubica i samoubica? Koje su neuralne osnove jezičkih funkcija? Šta je neuroestetika i šta nam omogućava doživljaj lepog? Šta je biomimetika i kako istraživanja mozga doprinose tehnološkom razvoju?

Odgovore na ova pitanja daju naši istaknuti profesori i naučnici, a predavanja su namenjena  široj publici.

Ciklus „Sve strane neuronauka“ je svojevrstan nastavak „Nedelje svesti o mozgu“, koju tradicionalno obeležava Studenstka sekcija našeg Društva. Budući da će DNS u julu biti domaćin najvećeg i najznačajnijeg skupa neuronaučnika u Evropi, ovu godinu posvećujemo širenju znanja o neuronaukama. Partneri u ovom projektu su Studentska sekcija DNS, CPN, Federacija evropskih društava za neuronauke, Galerija nauke i tehnike SANU i Beo ZOO Vrt.

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs