NAGRADE

Zelena zvezda

Nagrada za doprinos zaštiti životne sredine dodeljena je Marini Drndarski, profesorki biologije i stalnoj saradnici CPN-a

Ovogodišnja dobitnica nagrade „Zelena zvezda“, koju dodeljuje Fond Ecotopia za doprinos zaštiti životne sredine, je Marina Drndarski, profesorka biologije u Osnovnoj školi „Drinka Pavlović“ i stalna saradnica Centra za promociju nauke (na slici levo).

Marina Drndarski već deset godina radi kao profesorka, posebno vodeći računa o tome da u nastavu uvede teme koje se bave zaštitom životne sredine, a inicijatorka je i pokreta „Eko-musketari“, koji čine svi učenici škole Drinka Pavlović“.

Centar za promociju nauke od početka svojih aktivnosti sarađuje sa profesorkom Drndarski, koja je stručna saradnica na svim radionicama za školsku decu sa temom biologije i zaštite životne sredine. Tokom 2013. godine, dva puta je učestvovala u organizaciji i osmišljavanju radionica na brodu-laboratoriji Argus.

Nagrada “Zelena zvezda” uručuje se u utorak, 4. februara, u 19 sati, na proslavi povodom pete godišnjice Fond Ecotopia u galeriji Ozon (Andrićev venac 12, Beograd).

Istražite više o Fond Ecotopia.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs