Naučni krug

Trening za pripremu, pisanje i budžetiranje EU projekata

Tokom februara, stručnjaci iz tima EUTA organizuju trodnevni trening namenjen pojedincima koji žele da usavrše svoje veštine u pisanju i pripremi projekata za EU fondove

Organizacija EUTA (European Training Academy), tim stručnjaka u oblasti fondova Evropske unije, organizuje trodnevni trening, od 6. do 8. februara,  namenjem pojedincima koji žele da usavrše svoje veštine u pripremi i pisanju projekata za EU fondove, pre svega za EU program za istraživanje i inovacije Horizont 2020.

Ovaj trening bazira se na razvoju projekta od generisanja ideje, identifikacije i analize H2020 konkursa, kreiranju inicijalnog koncepta projekta (ciljevi, rezultati, aktivnosti i partneri), kao i na pisanju celog aplikacionog formulara, odnosno ključnih delova aplikacije koji se ocenjuju.

Poslednjeg dana, fokus je na pripremi projektnog budžeta, a učesnici će tokom brojnih radionica raditi na pisanju realnog budžeta, što je od ključne važnosti prilikom implementacije projekta.

Učesnici će imati prilike da vide kako izgledaju uspešno napisani projekti koji su dobili finansiranje, ali i oni koji su slabije ocenjeni. Takođe, upoznaće se sa procesom evaluacije i sistemom bodovanja projekta.

Trening se sastoji od kombinacije teorije, demonstracije primera iz lične prakse trenera, praktičnih radionica i diskusije. Sva znanja i stečene veštine se mogu primeniti i na pisanje drugih EU projekata, a pored tehnike pisanja projekta i traženja partnera, učesnici ovladaju filozofijom pisanja projekata koja je univerzalna i može da se primeni na bilo koji donatorski program, a ne samo na EU fondove.

 

Za registraciju je potrebno poslati ime i prezime, naziv organizacije i broj telefona na adresu: info@euta.info ili pozvati broj: +381698220914

Više o treningu i predavačima možete saznati na ovom linku.

 

 

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs