научни круг

„Сурфуј креативно“ у Научном клубу Београд

 Пројекат који подстиче продукцију креативних садржаја из уметности и културе за ученике основних и средњих школа биће представљен у Научном клубу Београд у петак, 19. јануара

У петак, 19. јануара, у 12 сати, у Научном клубу Центра за промоцију науке, у Краља Петра 46, биће представљен едукативни пројекат „Сурфуј креативно“. Овај пројекат намењен ученицима основних и средњих школа у Србији реализовао је Центар за медијску културу и образовање (ЦЗМКО) уз подршку Министарства културе и информисања.

Као наставак пројекта „Сурфуј писмено“, који има за циљ подизање свести о значају дигиталне писмености код деце и младих, пројекат „Сурфуј креативно“ подстиче продукцију садржаја из области културе и уметности ученика основних и средњих школа. Поред квалитетних културно-уметничких садржаја и културних пракси, овај пројекат кроз свој портал помаже младима да пронађу бесплатне алатке за примену ИКТ у култури, као и одабране текстове и линкове који децу и младе упућују на савремене токове у креативним индустријама (филм, стрип, музика, књижевност за децу и омладину, веб серије, итд.).

Пројекат „Сурфуј креативно“ помаже да интернет буде корисно средство и велика библиотека текстова (покретних) слика и звукова која нам може дати обиље идеја за креативно испољавање у различитим уметничким областима.

Досад су у оквиру пројекта одржане две креативне радионице – књижевник и стрип сценариста Павле Зелић, у Библиотеци шабачкој, и проф. Мирко Стојковић, професор филмског сценарија и сценарија видео игара на Факултету драмских уметности у Београду, у ОШ “Вељко Дугошевић”, показали су ученицима бесплатне и лако доступне онлајн алатке за прве кораке креирања видео игара, графичког дизајна, корисне линкове из области филмске  уметности и књижевности и дали савете и идеје за креативно сурфовање на интернету и друштвеним мрежама.

Истражите више о пројекту “Сурфуј креативно”.

Facebook

Youtube

 

 

 

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs