FESTIVALI

Resonate festival u Beogradu

Festival koji se bavi ulogom tehnologije u umetnosti i kulturi održan je po treći put u Beogradu, od 3. do 5. aprila

Resonate festival održan je u Beogradu od 3. do 5. aprila. Festival, čija su prethodna dva izdanja naišla na veliko interesovanje publike, projekat je za umrežavanje, razmenu znanja i obrazovanje, koji okuplja istaknute umetnike iz celog sveta i otvara mogućnosti za diskusiju o ulozi tehnologije u umetnosti i kulturi. Ove godine, CPN daje Resonate festivalu tehničku podršku.

U 2014. godini Resonate festival proširuje svoje delatnosti, a okupio je više od 70 učesnika tokom tri dana dnevnog i noćnog programa. Za ovo vreme održano je dvanaest radionica, dve kolaboracije, više od dvadeset predavanja, preko deset prezentacija projekata, kao i raznovrsne panel-diskusije, projekcije i muzički performansi.

Neki od ovogodišnjih učesnika bili su Karsten Šmit (DevArt), koji se bavi dizajnom i njegovom primenom uz pomoć vrhunske tehnologije, Moric Štefaner iz oblasti vizualizacije informacija i informatičkog dizajna, Aron Koblin, umetnik koji se bavi digitalnim medijima, kao i mnogi drugi dizajneri, informatičari, umetnici i muzičari.

Istražite više o Resonate festivalu.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs