научни круг

Први MIT хакатон у Србији

До 10. јануара отворено пријављивање за учешће на првом MIT медицинском хакатону у Србији

Фото: startit

Startit Centar у Београду ће од 27. до 29. јануара 2017. године бити домаћин првог MIT медицинског хакатона у Србији, а пријављивање за учешће траје до 10. јануара.

Током хакатона мултидисциплинарни тимови ће радити 48 сати на развијању прототипа софтверских и хардверских решења за проблеме са којима се суочавају пацијенти са хроничним обољењима и лекари у Србији.

Хакатон Startit Centar организује у сарадњи са MIT Hacking Medicine, организацијом која је настала на MIT-у са циљем да изгради спону између индустрије и здравства.

Ово је шести хакатон који ова институција коорганизује ван Сједињених Америчких Држава, а први у нашем региону.

На хакатону могу учествовати не само стручњаци из IT и инжењерског сектора, већ и представници удружења пацијената, студенти медицине (или блиских наука), као и сви заинтересовани. Поред рада на софтверским и хардверским решењима, учесници ће имати прилику да учествују на предавањима релевантним за медицину у дигиталном добу.

Хроничне болести представљају највећи узрочник смртности широм света, а посебно погађају сиромашне земље и земље у развоју. Како је ова проблематика битна и за здравље наше популације, учесници хакатона имаће прилику да прикажу проблем који су уочили и предложе решење. 

Истражите више о начину пријављивања за учешће на MIT хакатону

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs