Научни круг

Подршка за четрнаест иновација

Четрнаест иновативних програма у Србији добило финансијску подршку Европске уније

Фото: Pixabay

У оквиру Програма сарадње науке и привреде, који спроводи Фонд за иновациону делатност, четрнаест иновативних програма у Србији добило је финансијску подршку Европске уније.

На јавни позив је пријављено 96 пројеката из 25 градова Србије из више од десет различитих индустријских области. Своје пројекте су поднели конзорцијуми сачињени од приватних микро, малих и средњих предузећа, и јавних научноистраживачких организација регистрованих у Србији, а најиновативнијим је додељено финансирање од укупно три милиона евра. 

Из претприступних фондова Европске уније обезбеђена су средства у износу од 2,4 милиона евра, а из буџета Републике Србије кроз Министарство просвете, науке и технолошког развоја средства у износу од милион евра.

За финансирање су одабрани пројекти који имају способан тим, иновативни потенцијал, јасне развојне планове и довољно квалитета да се такмиче на међународном тржишту.

Циљ програма је повезивање приватних предузећа и јавних научноистраживачких организација у Србији како би се подстакао развој иновативних производа, услуга и технологија са тржишном применом.

Истражите више о награђеним пројектима

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs