Naučni krug

Počinje Fotonika 2017

Na međunarodnoj konferenciji koja se održava u SANU od 28. avgusta do 1. septembra, biće predstavljena dostignuća u jednoj od tržišno najinteresantnijih oblasti fizike

Fotonika 2017, VI međunarodna škola i konferencija o fotonici, ove godine održava se u Beogradu od 28. avgusta do 1. septembra, u organizaciji Instituta za fiziku, Srpske akademije nauka i umetnosti i Optičkog društva Srbije.

U širem smislu, fotonika je nauka o svetlosti, ali ona se naziva i naukom 21. veka jer predstavlja jednu od tržišno najinteresantnijih oblasti fizike koja veliku primenu nalazi u savremenim telekomunikacijama.

Cilj ove konferencije, koja se država u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, jeste da bude prilika za obrazovanje mladih naučnika, razmenu znanja i ideja, kao i da pospeši saradnju između istraživanja i industrije okrenute visokim tehnologijama koje su u dodiru sa ovom oblašću.

Upravo kao odgovor na ekspanziju fotonike, 2007. godine u Beogradu je održana prva konferencija Fotonika, koja se od tada održava svake dve godine, pa se ovogodišnja može smatrati i jubilarnom.

Najnovija istraživanja u ovoj oblasti biće predstavljena kroz 20 predavanja i devet izveštaja o ranim fazama istraživanja, a učešće će uzeti i predstavnici kompanija koji će takođe dati uvid u nove trendove. Sve ukupno, biće predstavljena 174 nova rezultata iz oblasti fotonike kao što su: biofotonika, optički materijali, laserska spektroskopija i metrologija, ultrabrzi optički fenomen, optički metamaterijali, i druge.

Istražite više o Fotonici 2017

 

Fotonika 2017.

28. avgust – 1. septembar 2017.

Srpska akademija nauka i umetnosti

Knez Mihailova 35, Beograd

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs