Научни круг

Почиње Фотоника 2017

На међународној конференцији која се одржава у САНУ од 28. августа до 1. септембра, биће представљена достигнућа у једној од тржишно најинтересантнијих области физике

Фотоника 2017, VI међународна школа и конференција о фотоници, ове године одржава се у Београду од 28. августа до 1. септембра, у организацији Института за физику, Српске академије наука и уметности и Оптичког друштва Србије.

У ширем смислу, фотоника је наука о светлости, али она се назива и науком 21. века јер представља једну од тржишно најинтересантнијих области физике која велику примену налази у савременим телекомуникацијама.

Циљ ове конференције, која се држава у Српској академији наука и уметности, јесте да буде прилика за образовање младих научника, размену знања и идеја, као и да поспеши сарадњу између истраживања и индустрије окренуте високим технологијама које су у додиру са овом облашћу.

Управо као одговор на експанзију фотонике, 2007. године у Београду је одржана прва конференција Фотоника, која се од тада одржава сваке две године, па се овогодишња може сматрати и јубиларном.

Најновија истраживања у овој области биће представљена кроз 20 предавања и девет извештаја о раним фазама истраживања, а учешће ће узети и представници компанија који ће такође дати увид у нове трендове. Све укупно, биће представљена 174 нова резултата из области фотонике као што су: биофотоника, оптички материјали, ласерска спектроскопија и метрологија, ултрабрзи оптички феномен, оптички метаматеријали, и друге.

Истражите више о Фотоници 2017

 

Фотоника 2017.

28. август – 1. септембар 2017.

Српска академија наука и уметности

Кнез Михаилова 35, Београд

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs