KONFERENCIJE

Microsoft Imagine Cup 2015

U aprilu se održava Imagine Cup, najveće studentsko takmičenje u tehnologijama, koje Microsoft organizuje već dvanaest godina

Udruženje studenata informatike FONIS sa Fakulteta organizacionih nauka, po treći put organizuje projekat Start pod imenom Start Imagine. U okviru dvodnevne Start konferencije, 18. i 19. aprila, učesnici će se, kroz motivišuća predavanja, informisati o trendovima u svetu informacionih tehnologija, preduzetništva u IT-ju, elektronskog poslovanja i razvoja video-igrica.

U okviru ove konferencije održava se i Imagine Cup. U pitanju je najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama, koje Microsoft organizuje od 2003. godine i koje okuplja više od milion studenata širom sveta. Srbija će ove godine svog predstavnika imati u dve kategorije – Games i Innovation.

Games kategorija podrazumeva takmičenje u kreiranju video-igara na Microsoft platformi. Opis projekta treba poslati najkasnije do 18. marta 2015. Najuspešniji timovi biće pozvani da se takmiče na Hakatonu, koji predstavlja nacionalno polufinale 3. i 4. aprila 2015. godine u ICT Hub-u u Beogradu. U nacionalnom finalu, 19. aprila, takmičiće se tri najbolje ekipe iz polufinala.

Innovation kategorija podrazumeva razvoj aplikacija koje se fokusiraju na inovacije, poput aplikacija u vezi sa društvenim mrežama, onlajn kupovinom ili pretragom i slično, a koje su izrađene korišćenjem Microsfot-ovih alata i tehnologija. Timovi koji prođu početnu selekciju idu direktno u nacionalno finale 18. aprila. Prijave za ovu kategoriju su otvorene do 9. marta.

Pobednici Nacionalnog finala u obe kategorije predstavljaće Srbiju u svetskom polufinalu, gde će se sa najboljim timovima boriti za plasman u svetsko finale. Pobednika svetskog finala očekuje novčana nagrada u iznosu od 50.000 dolara.

Ukoliko ste inovativni, a imate više od 16 godina, oformite tim i prijavite se na Imagine Cup 2015. 

Sve detalje u vezi sa projektom pratite na ovom linku, a pijave su na ovoj adresi.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs