КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Дечји научни кампови

У октобру ове године одржава се конференција о дечјим научним камповима, који деци широм Европе пружају неформално образовање у разним областима науке

Конференција на тему дечјих научних кампова (SCICAMP) одржава се ове године у Берлину од 7. до 9. октобра. Пријаве за конференцију су у току, а за учешће се позивају организатори дечјих научних кампова у својим земљама, као и наставници који се баве образовањем у области природних наука, технологије и математике.

Учесници конференције позвани су и да, уколико то желе, представе свој рад у форми коју одаберу: правећи постере, организујући радионице или предавања.

Дечји научни кампови су места на којима, кроз пажљиво осмишљене и забавне програме, деца развијају научни поглед на свет, радозналост, креативност и тимски дух. У друштвима заснованим на знању дечји научни кампови представљају важну карику у изградњи научно писмене омладине.

Конференција попут ове у Берлину је одлична прилика за повезивање организатора дечјих научних кампова широм Европе, као и за размену досадашњих искустава у раду са децом у камповима.

Истражите више о дечјим научним камповима.

Истражите више о конференцији.

Истражите више о ДНК пројекту: Дечјим научним камповима Центра за промоцију науке, одржанима 2013, 2014. и 2015. године.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs