научни круг

Нови СТЕМ образовни концепти у Апатину

У оквиру концепта Научно образовање за одговорно друштво у Апатину ће у петак, 28. септембра, бити представљени европски пројекти у којима је ЦПН партнер

У Техничкој школи са домом ученика – Апатин, у петак, 28. септембра од 12 до 14 часова, одржаће се радионица на тему нових образовних концепата у СТЕМ дисциплинама, на којој ће између осталог бити представљена три значајна европска пројекта у којима учествује Центар за промоцију науке – Scientix, STEM School Label и CREATIONS.

Scientix је највећа европска мрежа наставника природно-математичких наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену њихових пракси и искустава. Циљ овог пројекта је и промоција СТЕМ дисциплина (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) и нових педагошких приступа у овим областима. Ова мрежа пружа велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника. Учесници радионице ће имати прилику да из прве руке сазнају од Scientix амбасадора, Наталија Будински, детаље о Scientix порталу и могућностима које пружа пројекат. 

Тема радионице биће и пројекат STEM School Label који пружа могућност акредитовања школа на европском нивоу које имају иновативне курикулуме из СТЕМ предмета.

За крај, биће одржана презентација пројекта CREATIONS, који подстиче креативне методе наставе у СТЕМ областима.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs