Petnica

Novi programi u Petnici

Istraživačka stanica Petnica ovog vikenda započela je novu sezonu obrazovnih programa za talentovane srednjoškolce 

Nova sezona u Istraživačkoj stanici Petnica, 33. po redu, ove zime započela je obrazovnim programima u 17 naučnih disciplina. Kroz Petnicu će proći oko 1500 srednjoškolaca iz svih krajeva Srbije, ali i iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. 

Učenici 500 različitih škola imaće priliku da naprave svoje prve naučne korake u laboratorijama i kabinetima ove institucije. Sezona obrazovnih programa u 2014. godini podrazumeva četiri ciklusa seminara – zimske, prolećne, letnje i jesenje, a tokom cele godine planirana je realizacija oko 150 različitih seminara, kampova, radionica i škola.

Pored programa namenjenih prirodnim i tehničkim naukama, u Petnici su ove godine planirani i eksperimentalni programi iz oblasti finansija, ekonomije i klimatskih promena.

Ovogodišnji ciklus počeo je radionicom za studente-saradnike, svojevrsne vršnjačke edukatore koji pomažu u realizaciji programa za srednjoškolce. U pitanju su nekadašnji polaznici petničkih programa, koji su sada kao uspešni studenti angažovani kao veza između predavača i mentora.

Istraživačka stanice Petnica od 1982. godine organizuje obrazovne programe za motivisane i zainteresovane učenike i studente u oblasti astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, ekologije, hemije, geologije, medicine, lingvistike, istorije, psihologije, antropologije, sociologije, arheologije i dizajna.

Saznajte više o programima u Istraživačkoj stanici Petnica.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs