Научни круг

Нове технологије у образовању

Конференција и сајам „Нове технологије у образовању” одржаће се од 9. до 11. фебруара у Београду

Конференција и сајам „Нове технологије у образовању“, међународни догађај посвећен употреби информационо-комуникационих технологија (ИКТ), одржаће се по четврти пут од 9. до 11. фебруара у Белекспо центру у Београду. На манифестацији на којој учествује више од 6.000 учитеља, наставника, универзитетских професора, директора школа, родитеља, као и представника привредног и невладиног сектора, Центар за промоцију науке је један од партнера, а конференцију организује Британски савет.

Током конференције, на различитим предавањима, панел дискусијама и дебатама, учесници ће се боље упознати са стратешким, али и свакодневним приступом употреби ИКТ у основним и средњим школама и на факултетима, о обуци наставника за употребу нових технологија у учионици, дигиталним уџбеницима, учењу преко интернета и дигиталном насиљу, као и другим темама које су битне за савремено образовање. Посебни сегмент програма биће посвећени инклузивном образовању уз подршку нових технологија, употреби ИКТ у предшколском образовању, као и теми ИКТ у развоју људских ресурса у пословном окружењу.

Паралелно са конференцијом, организован је пратећи и сајамски програм у оквиру кога ће практична решења у области ИКТ у образовању представити више од 40 компанија из Србије, земаља региона и Велике Британије. Посетиоци сајма ће моћи да сазнају како деца уз различите алате могу да постану мали програмери, виде како функционише дигитални буквар, испробају интерактивну таблу или провере да ли је процес учења делотворнији када је у учионици робот, као и увере се да 3Д штампач не мора да буде ствар научне фантастике.

На сајму који прати конференцију „Нове технологије у образовању“, Центар за промоцију науке ће на свом штанду представити концепт научних паркова: паркови науке су отворени и специфично организовани простори у којима се научни појмови, феномени и чињенице усвајају кроз игру и непосредно искуство, а охрабрују знатижељу и омогућују позитивну атмосферу за учење. 

Након отварања дванаест научних клубова током 2016. године, у овој години планирано је да се отвори исти број научних паркова широм Србије. Сврха оваквих паркова је да се на природном и јавно доступном зеленом простору окупе аутентични примери научних феномена који пружају могућност свим посетиоцима да на интерактиван и лак начин учествују у тражењу одговора како и зашто нешто ради. 

Британски савет је организовао конференцију и сајам уз подршку неколико партнера, а поред Центра за промоцију науке, ту су и Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство трговине, туризма и телекомуникација, Британска амбасада у Београду, Привредна комора Србије и компанија Skills.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs