изложбе

Наука кроз забаву

Регистрација организованих посета изложбе ”Наука кроз забаву” могућа је до 01. септембра 2017. године

У Галерији науке и технике САНУ, на адреси Ђуре Јакшића 2, од 11. до 25. септембра биће посстављена изложба ”Наука кроз забаву”. Регистрација организованих посета биће омогућена до 01. септембра 2017. године, а број посетилаца је ограничен.

Изложба ”Наука кроз забаву” представља иницијативу Универзитета у Штутгарту и Института за физику Београд, који заједно са Српском академијом наука и уметности и Центром за промоцију науке спроводе овај програм како би се код деце развило интересовање за физику и науку уопште. Слична изложба организована је са великим успехом у неколико градова Немачке и Шпаније.

Изложба се састоји од 18 експеримената везаних за оптику, светлост, магнетизам, електростатику, суперпроводност. Сви експерименти су потпуно безбедни и прилагођени активном учешћу деце која ће моћи својим чулима кроз игру да открију различите феномене. 

Изложба је пре свега намењена ученицима старијих разреда основних школа и млађих разреда средњих школа, а обилазак и учешће на свим вежбама траје око 70 минута. Због ограниченог простора за време трајања једне сесије могуће је присуство максимално 40 ученика. 

Током трајања изложбе ученици ће моћи да долазе организовано, према утврђеном распореду посета школа, а изложба је отворена и за све остале љубитеље физике свих узраста.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs