Noć istraživača 2017

Naučni kamion u Novom Sadu

U nedelji u kojoj se održava Noć istraživača, od 26. do 29. septembra, Naučni kamion gostuje u Novom Sadu

U nedelji u kojoj se održava Noć istraživača, od 26. do 29. septembra, Naučni kamion prvi put gostuje u Novom Sadu. Kamion se nalazi ispred Tržnog centra Big, a tokom svih dana gostovanja u prizemlju će se nalaziti interaktivna izložba Centra za promociju nauke Spektri, koja će biti otvorena za posetioce od 16 časova do 22 časa. Na spratu kamiona će se odvijati naučno-popularni program koji su pripremili nastavnici i učenici novosadskih osnovnih i srednjih škola.

Prvog dana gostovanja Naučnog kamiona od 17 do 20 časova biće održana radionica ”Da li svetlost ima temperaturu?” koju priprema Gimnazija ”Svetozar Marković”. Sutradan, 27. septembra, od 14 do 16 časova, Centar za promociju nauke će predstaviti međunarodne projkte na kojima učestvuje i koji se tiču obrazovanja, a nakon toga, od 17 do 20 časova održavaće se radionica ”Energija života” nastavnika i učenika Osnovne škole ”Miroslav Antić” iz Futoga.

U četvrtak, 28. septembra, od 16 do 19 časova održavaće se radionica ”Ale, ale hipokratići znaju oksidacija metala šta je” Medicinske škole ”Hipokrat”, a večernji termin od 19 do 20 časova rezervisan je za naučno-popularno predavanje ”Kako ukrotiti energiju atomskog jezgra” Nikole Goleša. U samoj Noći istraživača, 29. septembra, u Kamionu će, u skladu sa ovogdišnjom temom HOT nauka, sa početkom u 19 časova biti održano naučno-popularno predavanje ”Užarena planeta – vulkani, Zemlja i čovek, a predavač je doc. dr Mlađen Jovanović.

Istražite program Noći istraživača

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs