Ноћ истраживача 2017

Научни камион у Новом Саду

У недељи у којој се одржава Ноћ истраживача, од 26. до 29. септембра, Научни камион гостује у Новом Саду

У недељи у којој се одржава Ноћ истраживача, од 26. до 29. септембра, Научни камион први пут гостује у Новом Саду. Камион се налази испред Тржног центра Big, а током свих дана гостовања у приземљу ће се налазити интерактивна изложба Центра за промоцију науке Спектри, која ће бити отворена за посетиоце од 16 часова до 22 часа. На спрату камиона ће се одвијати научно-популарни програм који су припремили наставници и ученици новосадских основних и средњих школа.

Првог дана гостовања Научног камиона од 17 до 20 часова биће одржана радионица ”Да ли светлост има температуру?” коју припрема Гимназија ”Светозар Марковић”. Сутрадан, 27. септембра, од 14 до 16 часова, Центар за промоцију науке ће представити међународне пројкте на којима учествује и који се тичу образовања, а након тога, од 17 до 20 часова одржаваће се радионица ”Енергија живота” наставника и ученика Основне школе ”Мирослав Антић” из Футога.

У четвртак, 28. септембра, од 16 до 19 часова одржаваће се радионица ”Але, але хипократићи знају оксидација метала шта је” Медицинске школе ”Хипократ”, а вечерњи термин од 19 до 20 часова резервисан је за научно-популарно предавање ”Како укротити енергију атомског језгра” Николе Голеша. У самој Ноћи истраживача, 29. септембра, у Камиону ће, у складу са овогдишњом темом HOT наука, са почетком у 19 часова бити одржано научно-популарно предавање ”Ужарена планета – вулкани, Земља и човек, а предавач је доц. др Млађен Јовановић.

Истражите програм Ноћи истраживача

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs