научни круг

Мејкери на Фестивалу науке

Центар за промоцију науке и ове године гостује на београдском Фестивалу науке

Овог пута говоримо о рециклажи идеја у модерном свету. На штанду ће бити престављен Мејкерс спејс и неки од резултата рада мејкера који су препознали и користили наш простор као инкубатор идеја. Наш штанд налази се у хали број 3, где вас чекају београдски мејкери и научни комуникатори, са којима можете поразговарати и постати део Мејкерс спејса.

У оквиру поставке током читавог трајања фестивала радиће две машине направљене у нашем заједничком простору. Extruder је рециклажна машина настала радом секције у оквиру Мејкерс спејса, која отпадну пластику од 3Д штампача претвара у користан филамент – материјал за поновну штампу. Ирена Столић, с друге стране, самостално је развила своју идеју о машини за плетење кикица и наруквица. Њену машину такође можете погледати на нашем штанду и са Иреном директно поразговарати о процесу реализације идеје. Поред тога, посетиоци ће имати прилике и да пробају један мали део мејкерс пореме кроз доступне 3Д оловке.

Мејкерс спејс Научног клуба Београд је отворена лабораторија за све креативце који траже место за остваривање својих идеја. Као део Научног клуба Београд, на преко 130 квадратних метара простора, чланови Мејкерс спејса имају на располагању технички материјал, алате, радни простор, рачунаре, стручну помоћ и савете колега са којима могу да развијају своје пројекте – од идеје до готових прототипова. Ово је место које ће вам пробутити инспирацију и омогућити умрежавање, дељење искустава и коришћење знања. У Мејкерс спејсу чланови имају отворен приступ свим садржајима – од библиотеке, преко рачунарске мреже све до машина, и потпуно су слободни да користе све доступне ресурсе. Све информације доступне су на http://cpn.rs/mejkers/.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs