FESTIVALI

Međunarodna studentska nedelja

Više od 200 studenata iz zemlje i inostranstva okupiće se u julu u Beogradu da zajedno rade i razmišljaju o rešenjima najvećih problema današnjice

„Međunarodna studentska nedelja“ (ISWiB, International Student Week in Belgrade) održava se osmi put u Beogradu od 13. do 20. jula. Ovogodišnji festival sa motom „Sinergija radi promene“ okupiće 200 studenata iz zemlje i inostranstva, a rok za prijave je 30. april.

ISWiB motiviše studente širom Evrope i sveta da naprave promene u društvu u kome žive. Na festivalu se, sa tim ciljem, organizuju brojne radionice, predavanja, ali i zabavni događaji i dešavanja iz oblasti kulture. Učesnici festivala probaće da daju realna i održiva rešenja za najveće probleme današnjice.

Teme koje će se obrađivati na ovogodišnjem festivalu su, između ostalih, i zagađenje životne sredine u gradovima, nezaposlenost mladih, govor mržnje i sloboda govora, ugrožene socijalne grupe, GMO hrana i „gerilsko“ baštovanstvo.

Rok za prijave za sve zainteresovane za „Međunarodnu studentsku nedelju“ je 30. april, a šalju se na www.iswb.org/apply. Cena učešća na festivalu za inostrane studente je 100 evra, a za domaće 40 evra.

Saznajte više o ISWiB.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs