научни круг

М3 у Бајиној Башти

Од 29. до 31. маја у Бајиној Башти се одржава низ активности у оквиру Маја месеца математике

У Бајиној Башти се ове године четврти пут за редом организује Мај месец математике. Организатор је Друштво математичара Бајине Баште (ДМББ) у сарадњи са Центром за промоцију науке. 

У понедељак, 29. маја, одржаће се први пут екипно такмичење ”Дрински математички куп основних школа” у хотелу Бели бор на Тари са почетком у 10 часова. На такмичењу ће учествовати ученици основних школа из општина Бајина Башта, Братунац, Вишеград, Љубовија и Сребреница. 

Сутрадан, 30. маја, у просторијама галерије Установе Култура у Бајиној Башти у 19 часова ученик другог разреда Гимназије Ђорђе Аксентијевић, представиће своју презентацију о Михаилу Петровићу Аласу. Након тога на истом месту одржаће се јавна одбрана матурског рада ”Екстремне вредности функција” ученика Гимназије Дејана Јовановића.

У среду, 31. маја, у Гимназији ”Јосиф Панчић” у Бајиној Башти од 13 часова биће представљени резултати изабраних задатака са државних такмичења из математике. Решења ће представити ученици ове школе Јелена Нешковић, Стефан Николић и Јован Ђорђевић.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs