научни круг

Конкурси за докторске и мастер студије

Универзитет у Београду је расписао конкурсе за упис на програме мултидисциплинарних мастер академских и докторских студија у школској 2018/19. години

Конкурси су расписани за упис на 6 програма мастер и 5 програма докторских студија.

Мултидисциплинарне мастер академске и докторске студије настале су као заједничка потреба удружених факултета у саставу Универзитета. У остваривању студијских програма учествују наставници и сарадници различитих факултета и института који су у саставу Универзитета, а настава се изводи у просторијама Капетан-Мишиног здања на Студенстком тргу. Настава на студијским програмима усаглашена је са принципима Болоњске декларације.

Студије при Универзитету настале су 1970. године оснивањем Центра за мултидисциплинарне студије. До сада, на програмима Студија при Универзитету магистрирало је 770, докторирало је 142, а мастер радове одбранило је 489 кандидата.

У циљу популаризације ових мултидисциплинарних студија, покренута је блог страница. Студија при Универзитету у оквиру које предавачи и студенти представљају различите актуелне теме из области студијских програма.

Блогbg.ac.rs/studije-blog

Страница студија: http://bg.ac.rs/sr/studije/studije-uni/studije-uni.php

Instagram@studije_bg_univerziteta

Facebook@StudijeBgUniverziteta

Twitter@UniBGD_Studije

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs