Naučni krug

Konkurs za nagrade Svetske organizacije za intelektualnu svojinu

Prijavljivanje na konkurs WIPO u četiri kategorije traje do petka, 19. oktobra

Takmičenje za dodelu nagrada Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO), koja se bavi zaštitom i promovisanjem intelektualne svojine i stvaralaštva u celom svetu, kod nas po četvrti put dodeljuje nagrade najkreativnijim pojedincima i kompanijama, u četiri različite kategorije, i to: pronalazač ili grupa pronalazača za patent, pravna lica za registrovan industrijski dizajn, autor za monografsko delo/studijsku izložbu u oblasti društveno-humanističkih nauka, i učenik ili grupa učenika srednje škole za pronalazak. Takmičenje organizuje Zavod za intelektualnu svojinu pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu.

Prijave sa naznakom „Za nagradu Svetske organizacije za intelektualnu svojinu” mogu se poslati na adresu Zavoda za intelektualnu svojinu (Knjeginje Ljubice 5, 11000 Beograd ili putem mejla slazic@zis.gov.rs), najkasnije do 19. oktobra 2018. godine.

Takmičenje se organizuje sa ciljem promovisanja značaja zaštite intelektualne svojine za razvoj savremene ekonomije i društva, a povodom obeležavanja 98. godišnjice Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, koja će biti obeležena svečanom proslavom i dodelom nagrada najuspešnijima za konkretne doprinose koji su ostvareni tokom 2018. godine, 15. novembra 2018.

Svetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO) jedna je od specijalizovanih agencija UN u čijoj su nadležnosti međunarodni poslovi koji se odnose na prava industrijske svojine i autorska i srodna prava. Republika Srbija je članica WIPO-a od 1992. godine. U okviru programa WIPO nagrada, koji je osnovan 2001. godine, dodeljuju se nagrade istaknutim pronalazačima, autorima i inovativnim kompanijama širom sveta, na osnovu sprovedenog takmičenja koje organizuje zemlja članica u okviru manifestacija od visokog nacionalnog značaja. Više od 70 zemalja se pridružilo programu WIPO nagrada.

Više o konkursu pročitajte ovde.

Više o  dobitnicima za konkterne doprinose ostvarene tokom 2017. godine pročitajte ovde.

 

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs