Naučni krug

Prezentacija posvećena festivalu novih tehnologija TEKNOFEST

Prezentacija na kojoj će biti predstavljen turski festival tehnologije TEKNOFEST i pozvani timovi iz Srbije da se prijave za takmičarski deo održava se tokom februara na Građevinskom fakultetu u Beogradu

Povodom festivala tehnologije i avijacije TEKNOFEST, u utorak, 18. februara, u Svečanoj sali Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u 11 časova, počinje prezentacija koja se organizuje uz podršku Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Centra za promociju nauke i Istraživačke stanice Petnica.

TEKNOFEST je festival tehnologije i avijacije na kome se već treću godinu zaredom predstavljaju noviteti u oblasti tehnologije i promoviše međunarodna saradnja Turske u naučnom sektoru. Ovaj festival održava se pod pokroviteljstvom Predsedništva Republike Turske i Ministarstva odbrane Republike Turske, a prošlogodišnji festival, organizovan na nekadašnjem Aerodromu Ataturk, za samo pet dana posetilo je oko devet miliona ljudi, uz učešće finalista iz 122 zemlje.

Takmičenje je održano u 19 kategorija: od avijatike, preko automobilske industrije, podvodnih vozila, dronova, pa sve do bespilotnih letelica. Odvojeno je ukupno 600.000 evra za one koji prođu prvi krug, dok je glavna nagrada za pobednike iznosila 450.000 evra.

Za 2020. godinu planirano je da se opseg festivala proširi i na Balkan, sa idejom da se TEKNOFEST sledeće godine održi u Beogradu. Na prezentaciji zakazanoj za 18. februar biće predstavljena ideja festivala i rad fondacije T3, koja je glavni organizator TEKNOFESTA.

Takođe, ova prilika biće iskorišćena za promociju takmičarskog dela festivala, kako bi se timovi iz Srbije podstakli da se sa svojim projektima priključe programu.

Prijave za takmičenje na ovogodišnjem TEKNOFESTU možete naći ovde.

Agendu možete naći ovde.

 

 

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs