Научни круг

Конференција о фотоници у Београду

За све заинтересоване, отворен је позив за учешће на конференцији на тему фотонике, која се одржава у Београду, од 26. до 30. августа

Kонференцијa на тему фотонике 7th International School and Conference on Photonics PHOTONICA 2019“, одржаће се у Београду од 26. до 30. августа, а за све заинтересоване отворен је други позив за седму међународну школу. Уз петодневни програм предавања и постер секција из различитих области фотонике, у оквиру конференције биће одржана и два пропратна догађаја: симпозијум на тему машинског учења у фотоници – „Machine Learning in Photonics Symposium“ и радионица The European synchrotron and FEL user organization (ESUO) Regional Workshop.„

PHOTONICA је међународни скуп који се већ традиционално одржава сваке друге године, почев од 2007. Замишљен је као форум за едукацију младих истраживача, размену знања и идеја, као и јачање сарадње међу научницима из академских установа, универзитета и истраживачких лабораторија у индустрији, који раде у овој атрактивној области.

Досад, PHOTONICA се показала као веома успешна конференција у региону, бележећи међу учесницима константан раст еминентних научника и младих истраживача из целог света. Ове године очекује се рекордан број учесника, преко 300 научника из земље и иностранства, од којих је преко тридесет пленарних и уводних предавача, међу којима су нека од највећих имена основних и примењених истраживања у фотоници која су дала доприносе у развоју светлосних технологија.

Оптичко друштво Америке препознало је ову конференцију као значајан догађај стављајући је у календар битних скупова на тему фотонике.

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs