Научни круг

Климатон, климатска акција у Београду

Дводневна манифестација Климатон окупиће у фебруару заинтересоване за климатска питања и покренути важнe теме када је реч о климатским изазовима у Београду

Манифестација Климатон (Climathon) одржава се у Београду 8. и 9. фебруара, у Управи града, Краљице Марије бр. 1, у сарадњи са градом Београдом (Секретаријат за заштиту животне средине), а један од партнера је и Центар за промоцију науке.

Климатон је усредсређен на идентификовање локалних климатских изазова, омогућавање грађанима да предузму акције, развијање иновативних идеја за решавање климатских изазова и обезбеђивање подршке и експертизе за претварање ових идеја у стварност.

Овога пута, решавају се два изазова града Београда: урбана топлотна острва у Београду и чврсти комунални отпад и еколошка свест грађана.

Климатон је најмасовнија колективна климатска акција у свету, која годишње окупља хиљаде људи у 145 градова и преко 55 земаља на свим континентима, са медијским досегом преко 300 милиона људи. Реализује се путем хакатона (креативних радионица) у току кога се тимови састављени од студената, предузетника, стартапова, бизнис лидера и креатора политика такмиче у решавању климатских изазова Београда. Најбољи тимови добијају вредне награде и прилику да се њихове идеје примене у пракси.

Учесници имају прилику да развијају колективну иновативност и креативност. Кроз интеграцију овог дешавања са интернационалним форумом за образовање Remaking Tesla, подржаним од стране Министарства трговине, туризма и телекомуникација, те међународно награђивану еду-игру Play Sustainability,  усавршаваће се у одрживом развоју.

 

 

Више детаља и формулар за регистрацију учесника можете наћи овде.

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs