МАНИФЕСТАЦИЈЕ

Један дан на Земљи

Учествујте у креирању филма о једном дану на Земљи

Да ли сте некада помислили шта се управо у овом тренутку догађа на супротној земљиној хемисфери? Неко од нас већ трећи дан пешачи пустињом, вуче камилу за собом, трагајући за извором воде којом ће обрадовати своју породицу. Неки други људи се радују новом члану породице ритуално га купајући у топлој води из углачане камене кадице. Велики број становника наше планете се превози возом у источној Индији, спокојно се клацкајући, немарећи да ли су случајно сели некоме у крило. Наше комшије откопавају своје паркиране аутомобиле борећи се са ковитлацом снега који упорно тежи да их изнова затрпа.

Широм планете, 12. децембра ове године, документарни филмски ствараоци, студенти и остали надахнути грађани учествоваће у удруженој акцији двадесетчетворочасовног снимања најразличитијих људских искустава и тако допринети трећем годишњем медијском догађају који се назива Један дан на Земљи.  Циљ овог пројекта је стварање свима доступне архиве видео-клипова, фотографија и осталих медијских записа предела и активности људи на планети Земљи.

Организација Оne day on planet Earth основана је 2008. Први филм приказали су  10.10.10, а потом и други 11.11.11, када се истовремено у свим земљама света реализовао догађај под називом: Један дан на Земљи. Као резултат ове шаролике колаборације направљена је видео-архива гео-тагова, а успело се и у реализацији два документарна филма.

Удруживањем путем камере и фотоапарата, без предрасуда, у бескомпромисној различитости, кроз борбу, трагедију и победу свакодневног живота покушава се приказати људско искуство на планети Земљи.

Заједно са Уједињеним нацијама, ове године Један дан на Земљи ће организовати и досад најмасовнију филмску премијеру, са 160 пројекција у истом дану широм планете.

Организација Оne day on planet Еarth позива све заинтересоване Земљане да одговоре на ову тему и учествују у завршетку трилогије документарног записа живота на Земљи.

 

Уколико желите да учествујете, то можете учинити регистровањем на овом веб-сајту. http://www.onedayonearth.org/page/participate
Своју регију можете пронаћи овде: http://www.onedayonearth.org/regionalgroups
Србија у оквиру ове организације има двадесетак чланова, а групу можете да пратите на Фејсбук страници: https://www.facebook.com/events/410189979054153
Архиву видео-клипова можете прегледати овде: http://archive.onedayonearth.org/index.php/videos

                                        

 Један дан на Земљи – трејлер из документарног филма Један дан на Земљи

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs