Konkursi

Javni poziv Ministarstva nauke

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja otvorilo je javni poziv za predloge projekata koji bi revitalizovali i dalje razvijali istraživanje i obrazovanje u javnom sektoru

Kako saopštava Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u subotu, 15. avgusta 2015. godine, upućen je Javni poziv svim zainteresovanim visokoškolskim ustanovama, naučnoistraživačkim organizacijama, drugim organizacijama i udruženjima registrovanim za obavljanje delatnosti obrazovanja ili nauke, da predlože projekte za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru.

Cilj Javnog poziva je da se napravi lista prioritetnih projekata za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru u Srbiji, uključujući modernizaciju postojećih istraživačkih kapaciteta i infrastrukture, redefinisanje i formiranje novih naučnih ili obrazovnih centara, izgradnju smeštajnih objekata za studente i mlade naučnike, modernizaciju infrastrukture akademskih i obrazovnih institucija i usklađivanje potencijalnih prioriteta i potreba sa ugovorenim i realnim izvorima finansiranja.

Kompletnu prijavnu dokumentaciju učesnici dostavljaju poštom, preporučeno, sa naznakom: ,,Javni poziv za prikupljanje predloga projekata za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru“, na adresu: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 22-24, 11000 Beograd, Odsek za investicije i investicione projekte.

Rok za podnošenje prijava i predloga projekata je 28 dana od dana objavljivanja poziva.

Istražite više o Javnom pozivu na ovom linku.

Zgrada CPN

Projekat izgradnje zgrade Centra za promociju nauke u bloku 39 na Novom Beogradu, koji je trebalo da košta 65 miliona evra, obustavljen je.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je saopštilo da će određena sredstva iz kredita Evropske investicione banke biti usmerena na izgradnju drugog objekta.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs