Конкурси

Јавни позив Министарства науке

Министарство просвете, науке и технолошког развоја отворило је јавни позив за предлоге пројеката који би ревитализовали и даље развијали истраживање и образовање у јавном сектору

Како саопштава Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у суботу, 15. августа 2015. године, упућен је Jавни позив свим заинтересованим високошколским установама, научноистраживачким организацијама, другим организацијама и удружењима регистрованим за обављање делатности образовања или науке, да предложе пројекте за ревитализацију и развој истраживања и образовања у јавном сектору.

Циљ Јавног позива је да се направи листа приоритетних пројеката за ревитализацију и развој истраживања и образовања у јавном сектору у Србији, укључујући модернизацију постојећих истраживачких капацитета и инфраструктуре, редефинисање и формирање нових научних или образовних центара, изградњу смештајних објеката за студенте и младе научнике, модернизацију инфраструктуре академских и образовних институција и усклађивање потенцијалних приоритета и потреба са уговореним и реалним изворима финансирања.

Комплетну пријавну документацију учесници достављају поштом, препоручено, са назнаком: ,,Јавни позив за прикупљање предлога пројеката за ревитализацију и развој истраживања и образовања у јавном сектору“, на адресу: Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Немањина 22-24, 11000 Београд, Одсек за инвестиције и инвестиционе пројекте.

Рок за подношење пријава и предлога пројеката је 28 дана од дана објављивања позива.

Истражите више о Јавном позиву на овом линку.

Зграда ЦПН

Пројекат изградње зграде Центра за промоцију науке у блоку 39 на Новом Београду, који је требало да кошта 65 милиона евра, обустављен је.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је саопштило да ће одређена средства из кредита Европске инвестиционе банке бити усмерена на изградњу другог објекта.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs