Трибине

Емоције и анксиозност: замке и заблуде

У уторак 25. априла у 19.30 часова у кафе-галерији Полет биће одржана трибина на којој ће бити речи о страховима, анксиозности и емоцијама

У уторак 25. априла у 19.30 часова у кафе-галерији Полет (Цетињска 15, Београд) биће одржана трибина на којој ће бити речи о страховима, анксиозности и емоцијама, као и заблудама које имамо у том погледу.

Плашимо се неуспеха, самоће, блискости, осуде, голубова, импотенције,  болести и панике, плашимо се да нисмо довољно добри и да нас због тога неће волети довољно. Из тог разлога избегавамо да изађемо на дејт, да одемо на испит, избегавамо дружења, интимност, одустајемо од теретане или од тражења новог посла. Питамо се да ли се превише бринемо, а брине нас када не бринемо довољно. Данас, када нас углавном не нападају дивље звери и не прете нам природне катастрофе, је ли нормално да толико стрепимо и зашто јесте?

О томе шта је функционални страх а шта не, о томе како нам анксиозност смањује квалитет живота и како настаје панични напад, о томе зашто толико пијемо и зашто постајемо Ксанакс-генерација, говориће психолошкиња Ксенија Перишић (Гешталт терапија), докторка медицине Марија Туцовић (Рационално емотивно бихејвиорална терапија), психијатар Саша Челојевић (Специјална болница за болести зависности; Рационално емотивно бихејвиорална терапија). Трибину ће водити психолошкиња Ђурђа Тимотијевић.

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs