Naučni krug

CPN na Heapcon konferenciji

Na konferenciji Heapcon, 18. i 19. oktobra, CPN će najaviti manifestaciju Art+Science+Makers

Heapcon je regionalna konferencija za inženjere softvera i sve koji posluju sa novim tehnologijama, a održava se u Beogradu 18. i 19. oktobra, u hali Belekspo.

Centar za promociju nauke, kao jedan od partnera konferencije, na ovom događaju najaviće manifestaciju Art+Science+Makers, koja se dešava u novembru na nekoliko lokacija u Beogradu:  Institut Servantes, Muzej primenjene umetnosti, Fakultet dramskih umetnosti, Bitef teatar i Naučni klub Beograd.

Tokom konferencije Heapcon, dva umetnika-izlagača na novembarskoj manifestaciji Centra za promociju nauke predstaviće svoje prošlogodišnje radove (Aleksandra Jovanić i Milan Ličina), a pored njih, događaju u Belekspu prisustvovaće i umetnici Uroš Krčedinac, Milijana Komad, Darija Medić i Dragoljub Dimitrijević, koji su takođe učesnici Art+Science+Makers izložbe.

Manifestacija Art+Science+Makers sastoji se iz dva dela: konferencije i izložbe. Međunarodna konferencija koja na jednom mestu okuplja evropske stvaraoce i stručnjake iz različitih oblasti nauke, umetnosti i obrazovanja održava se 14. i 15. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti, u Bitef teatru i Mejkers spejsu Centra za promociju nauke.

Izložba radova stvaraoca čiju praksu odlikuje spoj nauke i umetnosti kroz upotrebu savremenih tehnologija održava se od 13. novembra do 7. decembra u Muzeju primenjene umetnosti i Institutu Servantes.

Biše o Heapcon konferenciji istražite ovde

Više o manifestaciji Art+Science+Makers istražite ovde.

 

 

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs