Такмичења

Хакатон на ПМФ-у

ЦПН подржао Math Hackathon, тимско такмичење младих програмера и дизајнера, покренут од стране студената Математичког факултета Универзитета у Београду

На Математичком факултету Универзитета у Београду ће се 25. и 26. априла 2015. одржати такмичење под називом Math Hackathon.

Math Hackathon jе тимско такмичење младих програмера и дизаjнера, осмишљено тако да креативност, издржљивост и способност тимског рада тестира до краjњих граница.

Током 24 часа, задатак четворочланих тимова jе да креираjу што оригиналниjи и квалитетниjи софтвер, коjи испуњава услове задате темом такмичења. Тема се саопштава такмичарима на сам дан такмичења, а у процесу израде софтвера дозвољено jе коришћење опреме, софтвера, литературе и свега другог што такмичарима може бити од помоћи, укључуjући активну везу са интернетом.

Сам формат такмичења jе познат одраниjе, и оваква такмичења су одржавана у организациjи различитих IT компаниjа, као и других факултета у Србиjи, али никада до сада на Математичком факултету.

Причу око Math Hackathon-а jе покренуо Мирослав Остоjић, студент смера Информатика на Математичком факултету, иначе бивши учесник различитих програмерских такмичења. Проjекат су подржали и прикључили се техничкоj реализациjи, Димитриjе Цицмиловић, Божидар Радивоjевић и Дино Спасовски, такође студенти Математичког факултета.

Такмичење су, осим Центра за промоцију науке, помогли броjни партнери и спонзори, пре свега Математички факултет, Devana, Bitdefender и Microsoft Development Center Serbia, коjи су обезбедили награде за такмичаре и чиjи ће представници чинити чланове стручног жириjа, затим Impact Hub Belgrade, Dinogas i многи други.

Сви заинтересовани, старости од 18 до 26 година на дан такмичења, без обзира на припадност факултету/средњоj школи, имаjу право да се приjаве. Приjаве су бесплатне, траjу до 18. априла, а од приjављених тимова стручни жири ће одабрати осам наjбољих коjи ће учествовати у такмичењу 25. и 26. априла.

Информациjе о такмичењу, организаторима, правилима, партнерима и наградама, могу се пронаћи на званичноj интернет презентациjи такмичења на овом линку, а контакт jе могућ и путем званичне Facebook стране.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs