У Научном клубу у Нишу у четвртак, 22. фебруара, биће представљени европски пројекти Scientix, STEM School Label, CREATIONS и Hypatiа

У Научном клубу у Нишу, у четвртак, 22. фебруара, од 17 до 19 часова биће одржана радионица на тему нових образовних концепата у СТЕМ дисциплинама, на којој ће бити представљена и четири значајна европска пројекта у којима учествује Центар за промоцију науке – Scientix, STEM School Label, CREATIONS и Hypatiа.

Scientix је највећа европска мрежа наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену њихових пракси и искустава. Циљ овог пројекта је и промоција СТЕМ дисциплина (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) и нових педагошких приступа у овим областима. Ова мрежа пружа велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника. Учесници радионице ће имати прилику да из прве руке сазнају од Scientix амбасадора, Анице Тричковић, детаље о Scientix порталу и могућностима које пружа пројекат.

Тема радионице биће и пројекат STEM School Label који ће пружити могућност акредитовања школа на европском нивоу које имају иновативне курикулуме из СТЕМ предмета. На радионици “Научно образовање за одговорно друштвo” наставницима ће бити представљен и Hypatiа пројекат који се бави освешћивањем академских родних стереотипа, који утичу на избор каријера девојчица и девојака у СТЕМ областима.

На крају ће бити одржана и презентација пројекта CREATIONS који подстиче креативне методе наставе у СТЕМ областима. 

подели