Двадесет пет иновативних пројеката предузећа из Србије подржано је са 2,45 милиона евра у оквиру програма подршке технолошким иновацијама

Фото: Фонд за иновациону делатност

Осмог децембра на свечаности коју је организовао Фонд за иновациону делатност у Скупштини града Београда, објављено је да је двадесет пет предузећа из Србије подржано са 2,45 милиона евра у виду бесповратних средстава у оквиру програма подршке технолошким иновацијама. У оквиру Програма раног развоја, који је намењен предузетницима у раној фази развоја, бесповратна средства су додељена за 20 иновативних пројеката у укупном износу од 1,45 милиона евра. У оквиру Програма суфинансирања иновација додљена су средства у износу од милион динара за пет пројеката.

Иновативни пројекти за које је одобрено финансирање долазе из различитих индустријских области, а највише их је из области софтвера и израде апликација, информационе-комуникационх технологија, као и машинства и машинског инжењеринга, нових материјала и нано технологија. Већина подржаних послује у Београду, затим Нишу, Новом Саду, Краљеву.

На овогодишњи јавни позив за ова два програма забележен је рекордан број пријава предлога иновативних предузећа, па је Фонд за иновациону делатност примио укупно 237 пријава. Након независних међународних рецензија, Експертска комисија Фонда донела је одлуку о финансирању иновативних пројеката.

Истражите више о пројектима који су добили финансијску подршку

подели