У Научном клубу у уторак, 30. маја, одржаће се EDGE разговор о имунитету

Једна од медицинских тема које су најчешће мете квазинаучника и шарлатана јесте имунитет. Часописи, блогови и канали на интернету препуни су контрадикторних савета како ”ојачати” имуни систем и како сачувати здравље. У продавницама се продају бројни производи као додаци исхрани који се представљају као еликсир за имунитет. Истовремено, антивакциони лоби добија све више присталица.

Шта о имунитету и имунизацији заиста каже наука? У EDGE програму под називом ”Имунитет: истине и заблуде” о овим темама са публиком ће разговарати др Срђа Јанковић, хематолог из Универзитетске дечје клинике и др Зоран Радовановић, епидемиолог из Српског лекарског друштва. Модератор је Марија Ђурић, заменица уредника часописа Елементи.

Програм се одржава у уторак, 30. маја,  у Научном клубу у Београду са почетком у 19 часова.

Постоји мноштво тема из науке које су део опште културе, али смо их из неког разлога пропустили или нисмо разумели. EDGE (Education general, генерална едукација) се управо бави таквим темама и кроз седам питања водитеља и непосредан разговор публике са гостом – научником и популаризатором науке – покушава да задовољи радозналост публике и понуди једноставне, ”аха!” одговоре.

Улаз је слободан, а публика је добродошла да поставља питања и да се укључи у дискусију.

EDGE: Имунитет – истине и заблуде

30. мај 2017. године у 19 часова

Научни клуб ЦПН

Краља Петра 46

Добро дошли!

подели