У уторак, 24. јануара, у Центру за стручно усавршавање у Лесковцу биће представљен седми број Елемената

У уторак, 24. јануара, у Центру за стручно усавршавање у Лесковцу биће представљен седми број часописа Елементи. Промоција почиње у 17 часова, а о Елементима ће говорити главни и одговорни уредник Слободан Бубњевић и помоћници уредника Никола Здравковић и Јована Николић.

На промоцији ће бити речи о темату седмог броја Елемената, који под насловом ”У сенци белог града” кроз серију илустрованих мапа, десет ауторских текстова, цртеже и графиконе доноси причу о односу престонице и других делова Србије. Док по броју становника Србија у једној деценији изгуби град величине Новог Сада, годишње се у Београд пресели град величине Сомбора.

Како се ова несразмера огледа у демографским подацима и картографији, а како у економији, култури, одбрани, екологији, јавном здрављу, инфраструктури? – питање је којим су се бавили аутори Елемената.

Аутори ће говорити и о другим темама седмог броја Елемената који доноси и приче о цивилизацији хлеба, новим господарима хране, сиромаштву, суициду, хормонима, Лајбницу, Хитлеру, Словенима, путу на Марс и контакту са другима. 

 

 

подели