У понедељак 5. децембра у Дому омладине у Панчеву биће представљенo ново издање ЦПН-а, први докторат у стрипу ”Одравњивање” аутора Ника Сузениса

У понедељак 5. децембра у Дому Омладине у Панчеву биће представљено најновије издање Центар за промоцију науке ”Одравњивање” аутора Ника Сузениса. Ово издање први је докторат објављен у форми стрипа и једно је од најзапаженијих издања у Америци у претходној години. Промоција је заказана за 20 часова.

На промоцији Одравњивања говориће Иван Умељић, уредник српског издања из Центра за промоцију науке, познати цртач стрипа Александар Зограф, и преводилац издања на српски језик Марија Новаковић.

Сузенис је своју дисертацију одбранио 2014. године, да би већ наредне године Harvard University Press објавио његов рад и тиме по први пут у својој историји објавио стрип.  

Како наводе у  Harvard University Press-u, „Одравњивање“ је побуна против примата речи над сликама у традицији западне мисли. Сузeнис користи модерну форму стрипа, јединствену по комбиновању визуелног и текстуалног приступа, како би показао да су слика и реч несамерљиви партнери у креирању и преношењу значења.

Истражите више о Одравњивању.

подели