Представници ЦПН-а ће на Новембарским данима представити неке од научнопопуларних тема и два међународна пројекта фокусирана на образовање

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању у Чачку организује по трећи пут заредом Новембарске дане просветних радника Моравичког округа. Центар за промоцију науке учестововаће на Новембарским данима у суботу, 28. новембра, када ће бити отворен Парк знања у дворишту Регионалног Центра.

Представници ЦПН-а ће, поводом отварања Парка знања, представити неколико тема важних за промоцију науке. Немања Ђорђевић, директор Центра, говориће о томе шта наука није – у јавности је присутно много псеудонаучних тема, од којих је једна од најпопуларнијих астрологија.

Дубравка Вејновић представиће међународни пројекат Hypatia, на коме је ЦПН један од партнера. Трогодишњи пројекат Hypatia званично је започет у августу 2015. године, а један од његових приоритених циљева је израда алата и упутстава како да се младе девојке, узраста од 13 до 18 година, мотивишу да своје каријере граде у науци.

Пројекат Creations представиће Катарина Анђелковић. Овај пројекат, у који је ЦПН укључен као један од шеснаест европских партнера, фокусира се на директно повезивање образовног система и великих научних институција на националном и паневропском нивоу, примарно преко ЦЕРН-а, с циљем стварања неформалне мреже наставника, едукатора и уметника који ће бити амбасадори концепта пројекта.

Новембарски дани су усмерени на развој знања и образовања међу децом и њиховим наставницима, а њихов циљ је приближавање науке деци на што интересантнији начин.

подели