Унесков симпозијум поводом годишњице рођења Mилутина Миланковића одржава се у среду, 3. септембра, у 9.30 часова, у САНУ

Скуп  „Управљање водама у земљама у транзицији у условима климатских и других глобалних промена, поуке из палеоклиме и регионално моделирање климе“ одржава се у среду, 3. септембра, у 9.30 часова, у свечаној сали САНУ. 

Симпозијум се одржава под покровитељством Унеска и Владе Републике Србије, а организују га Српска академија наука и уметности, Институт за водопривреду „Јарослав Черни“ и WSDAC – Центар за воде за одрживи развој и прилагођавање климатским променама.

Истовремено, удружење „Милутин Миланковић“ почиње с активностима у уторак, 2. септембра, у 18 часова, у оквиру сталне трибине „Отворени уторак“. Ове трибине посвећене су домаћим научницима и бројним другим темама из разних области науке.

Овога уторка биће приказан филм „Путник кроз васиону и векове“, који говори о животу и раду Милутина Миланковића. У просторијама Удружења могуће је погледати и сталну изложбену поставку о најважнијим догађајима у биографији овог чувеног научника.

У оквиру претходног циклуса, током прошле сезоне, у Удружењу је одржано 23 тематска скупа, којима је присуствовало око 1200 посетилаца, уз бројне предаваче и учеснике. У оквиру новог циклуса обрађиваће се интересантне и актуелне теме, не само у вези са Миланковићем већ и осталим српским великанима, као и другим актуелним и занимљивим темама из других области.

Удружење „Милутин Миланковић“ налази се у Поп Лукиној 1Б, а улаз на трибине је слободан.

Истражите више о Удружењу „Милутин Миланковић“.

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви